Прахосмукачки MEDISMART

За фирмата

Като начало малко предистория.

Нашата фирма е от 1999 година на полския пазар. Същата година беше представен първият модел за медицински цели Hydra-Anti-Alergic .

Във връзка с тогавашния висок ръст на разболявания на база алергии и астма, системата беше приета много добре. През 2009 продукта беше подобрен със създаването на серията „Gold Edition“. Бяха въведени нови функции, които влияят ползотворно на нашето здраве. Тези допълнително въведени функции ни позволиха да представим нашия продукт и на широката публика за домакинска употреба. Системата е все така една от водещите в областта на домакинските уреди с мултифункционално предназначение.

Уреда беше проверен, сертифициран и допуснат до пазара от различни държавни организации. Това допълнително потвърждава неговите качества.

Поради участието на наши полски специалисти при разработката на уреда и многото качествени контроли в Полша, може да гарантираме, че този уред ще покрие всички очаквания на клиентите.

През 2013 година нашия уред беше поставен лично от президента на регистъра в Полша в списъка с уреди за медицински цели клас IIA.

Обща информация относно уреда

Medi-Smart е снабден с хидросистема. Система засмуква прахови частици от околния въздух. Чрез центрофугалната изолация въздуха, който се вдишва бива филтриран, ароматизиран и инхалиран. Допълнително на заден план се изпълняват още много други функции.

Техническото описание на антиалергенната система започва от Би-Турбо мотор, който с двойна мощност в сравнение с една засмукваща турбина. Специалния Би-Турбо мотор има два отделни, напълно независими въздушни цикъла ( така наречената байпас моторна система – BMS): долния – работен цикъл и горния – за охлаждане.

Допълнително е монтирана електронна термозащита (Thermoquick), която предпазва уреда при неправилна работа.

След включване на уреда, турбината засмуква околния въздух и го компримира. Компримирания въздух преминава първо през филтрираща система, а после и през вода наситена със специален препарат. От основния резервоар течността се пулверизира и под високо налягане и висока скорост се вкарва обратно във въздушния поток.

Тази специална конструкция позволява само на най-малките частици да преминат под формата на аерозол. По-големите частици се сепарират и попадат обратно в основния резервоар.

Начин на работа

Броя на частиците зависи от скоростта на околния въздух. Колкото по-бързо преминава въздуха през системата, толкова по-голям е броя на аерозолните частици, които се образуват и толкова по-кратко е времето, необходимо за инхалиране, йодиране и ароматерапия. Препарата се отдава в околният въздух от въздушен неутрализатор под формата на аерозол.

Въздушния неутрализатор задържа вредните партикули от биологичен или химичен произход, които не се свързват с водата. Чрез тази нова технология и високата ефициентност на уреда Меди-Смарт гарантираме максимална ефективност при хора с алергични проблеми.

Влиянието на разпространените в дома алергени се намалява значително чрез функциите на уреда.

Работни функции на уреда

Йодиране на въздуха
За йодиране на въздуха се препоръчва препарата IODIMAX (Солен разтвор с бром и йод), който се използва и в медицинския уред Medi-Smart Typ FD2034A. Резервоара за вода се пълни с вода до маркера и се добавят две капачки IODIMAX. Включва се за около 10 мин. Уреда образува частици с размер 0,66-0,9 μm. Частиците под 5 μm са около 90% от това, което пречи за правилното йодиране на въздуха.
Инхалация
За правилното инхалиране с уреда Medi-Smart Typ FD2034A към водата се добавя специален препарат. Уреда се настройва така, че засмуквания въздух да се размесва правилно с добавения препарат.
Ароматизиране на въздуха
Ароматизирането на въздуха в помещение става чрез промяна на аромата. Въздуха има естетично и успокояващо свойство. Чрез добавянето на етерични масла може да ароматизираме въздуха в желан аромат. В напълнен с топла вода 60° резервоар се добавят няколко капки етерично масло по избор. Първо се подготвя уреда и след това се включва. Уреда се изключва след постигане на желата наситеност на въздуха със съответния аромат. При добавяне на друг вид етерично масло се променя и аромата в помещението. При използване на различни видове етерични масла НЕ се налага измиване на уреда!
Ароматерапия
Ароматерапията подпомага лекуването на различни заболявания чрез етерични масла. Подхода е идентичен като при ароматизиране на въздуха, но се използват лечебни етерични масла. Поради терапевтичната употреба уреда Меди-Смарт се причислява към групата на ароматерапевтичните дифузери. Сепаратора разпръсква малки водни частици примесени с етеричното масло във въздуха и така го освежава. Въвеждането на ароматерапия в помещение с болни е много полезно и препоръчително. Преди употреба водния резервоар следва да се напълни с вода на 60°С.
Въздушна филтрация
Преди да започнете с филтрирането на въздуха следва да затворите всички прозорци и врати. Поставете уреда на пода и в зависимост от обема на помещението го оставете да работи няколко минути.
Регулиране влажността на въздуха
Ако ни липсва влажност или сухота на околния въздух препоръчваме да настроите въздушния овлажнител. Въздуха преминава през водния резервоар и с помощта на сепаратора се връща обратно в помещението вече регулиран с желаната влажност. Уреда може да регулира желаната влажност на помещение с обем от 60 m³ за около 30 минути.
Неутрализиране на неприятни миризми
След включване на уреда миризми като цигарен дим, дим от камина, миризма на изгоряло ядене, пот и други се засмукват и пречистват.
Йонизиране на въздуха
Многото позитивни йони във въздуха обременяват здравето на хората и животните. Medi-Smart Typ FD2034A зарежда въздуха с негативни йони.Уреда следва да се постави в помещение, където има много електронни уреди ( компютри, телевизори и др.). Всички прозорци и врати следва да бъдат затворени, след което включвате уреда. Докато работи Medi-Smart Typ FD2034A околният въздух се зарежда с негативни йони. Резултата е видимо осезаем.
Озониране
Чрез добавката на озон може да освежаваме и стерилизираме околния въздух. Озонно-емисионния спектър е от 0,027 mg/s до 0,158 mg/s, в зависимост от избрания работен режим.
* Функциите на Меди-Смарт могат да се контролират или от самия уред, или от наличното в комплекта дистанционно управление.

Технически данни

Модел MEDI-SMART FD2034A
 Тегло 6,77 кг
Размери 400 (В) x 420 (Д) x 300 (Ш) mm
Количество вода в резервоара 1800 ml
Напрежение 230V/ 50Hz
Максимален разход 1100 VA
Мощност мин. 120 W –макс. 1200 W
Обороти на мотора 33 000 оборота/ мин.
Обем на преминаващ въздух в отделните РЕЖИМИ AIR 40,6 m3/h
SPEED AIR 98,5 m3/h
CLEAN 121,9 m3/h
WASH 135,5 m3/h
Средно време за филтриране на въздуха в помещение с 25 m² 2,7 м височина 30 мин (WASH-РЕЖИМ) – 1,5 ч (AIR- РЕЖИМ)
Парен и овлажняващ капацитет AIR 0,12 LH2O/h
SPEED AIR 0,32 LH2O/h
CLEANING 0,50 LH2O/h
WASH 0,61 LH2O/h
Среден размер на частиците 0,65 – 0,9 µm (90% частици < 5µm)
Средна концентрация на частици 10 000 – 30 000 частици/ dm3
CLEANING 27,4·106 йони/сек.
Обща емисия негативни йони в зависимост от работния режим WASH 53,6·106 йони/сек.
AIR + OZONE 0,027 mg O3/сек
Общи озонни емисии в зависимост от работния режим SPEED AIR + OZONE 0,099 mg O3/сек
CLEANING + OZONE 0,141 mg O3/сек
WASH + OZONE 0,158 mg O3/сек
Начин на работа На всеки 60 мин работа уреда следва да е 30 мин узключен.
Клас на защита II
Употреба: Температура min/ max 10 oC/ 40 oC
Влажност min/ max 10% RH/ 95% RH
Съхранение Температура min/ max 4 oC/ 40 oC
Влажност min/ max 10% RH/ 95% RH
690 hPa – 1060 hPa
Засмукваща мощност (min/ max)

Допълнителна опция

Допълнителна опция към уреда е електрическата четка с миеща функция ( AQUA MATIC), което разширява диапазона на приложение на уреда. Тази функция подобрява микроклимата и хигиенния стандарт на помещението. Благодарение на употребата на Меди-Смарт специални функции може да бъдат елиминирани значителен брой алергени, прахови частици, микроби и други от повърхностите, въздуха и домашните уреди. Това ще подобри значително климата в помещението.

Благодарение на специалните принадлежности уреда може да изпълнява:

 • Сухо почистване на твърд под
 • Сухо почистване на килими
 • Сухо почистване на матраци
 • Почистване дървени подове
 • Сухо почистване на плочки и каменни подове
 • Почистване на мека мебел и автосалони (Aqua Matic System)
 • Мокро почистване на твърди подове (Aqua Matic System)
 • Мокро почистване на килими (Aqua Matic System)
 • Почистване на дома с функция прахосмукачка
 • Функция на помпа (матраци, балони, надуваеми играчки)
 • Издухване на електро и електро механични уреди
 • Продухване на задръстени изходи
 • Вакуумиране на хранителни продукти

По време на работа на уреда в отделните режими, той не губи от своите медицински качества и функции като филтрация на въздуха, йонизиране и регулиране на влажността се изпълняват.

Стандартна окомплектовка

Засмукващи дюзи:

 • 1. Дюза за плат – за почистване на мебели, пердета и дрехи
 • 2. Добавка към дюзата за плат
 • 3. Дюзи за фуги – тази дюза спомага почистването на трудно достъпни места от прах, мухъл, алергени и мърсотия, напр. радиатори
 • 4. Четка за прах – използва се за почистване на цветя, мебели и други чувствителни предмети
 • 5. Засмукваща четка – позволява почистването на трудно достъпни места под мебели, вани и други.
 • 6. Издухващ накрайник – много подходящ за почистване на CD-DVD плейери, компютри и телевизори. Накрайника също така може да се ползва и за надуване на матраци, надуваеми играчки.
 • 7. Подова дюза – превключваемата подова дюза служи за основно почистване на килими, мокети и други меки повърхности
 • 8. Дюза текстил – въртяща се дюза за почистване на домашен текстил и мека мебел.
 • 9. Пръскащ уред – за овлажняване на въздуха със специална функция

Вакуумираща система

Чрез тази система може да се вакуумират постелки , възглавници, матраци, кожуси, палта, плющени играчки и други и да се съхраняват дълго. При вакуумиране предметите загубват до 100% от размера си.

Видове валове при електронната четка:

 • Филцов вал –за почистване на плочки, теракота и каменни повърхности
 • Въртящ се вал с четки – за почистване на матраци, килими и мокети
 • Полиращ вал – с мек филц за почистване и полиране на паркети, ламинати и дървени подове

Приставка Aqua Matic

С тази професионална приставка с функция миене се постига висока степен на чистота при силно замърсени текстилни изделия ( килими, матраци, мокети и т.н.)

Чрез специална помпа се дозира почистващия препарат и позволява :

 • Мокро почистване на меки подови настилки
 • Пране на мека мебел и автомобилни седалки
 • Мокро почистване на твърди подови настилки

Основни елементи:

 • Междинен почистващ резервоар с електрическа помпа налягане
 • Измиващ маркуч
 • Засмукваща тръба
 • Дюза за пране на килими
 • Дюза за плат
 • Приставка за твърди повърхности
 • Гумен маркуч за препарата
 • Препарат

Ако търсите мултифункционален уред, на който може да се доверите дългосрочно, то това е Меди-Смарт. Ние Ви гарантираме всички горе описани функции и крайния ефект от тяхното използване.

Допълнителна информация:

 • Medi-Smart предлага гаранция 24 месеца.
 • За времето на гаранцията и след нейното изтичане предлагаме сервизен пакет
 • Уреда е снабден с дистанционно управление.
 • Es Има възможност за избор на цвят

Тестове и изследвания

Върху нашите уреди сме провели различни тестове и изследвания. Следните критерии бяха проверени:

 • Съвместимост на нормите PL-EN 60601-1-2 касаещ електро-магнитните съвместимости
 • Съвместимост на нормите PL-EN 60601-1-11 касаещ електро-магнитните съвместимости за приложение в медицинските заведения и домашни условия.
 • Съвместимост на нормите PL-EN 60601-1-2:2007 + AC 2010.
 • Съвместимост на нормите PL-EN 13544-1 + A1:2009E и PN-EN ISO 8185:2009.
 • Установяване на емисиите Аеро- йони.
 • Установяване озонови емисии.

Разполагаме със следните сертификати:

 • Сертификат CE – За електроуреди
 • Сертификат CE- За медицински уреди

Ще се радваме на една дългосрочна съвместна работа